Skolegården
Beskæftigelse, jobtræning og undervisningstilbud
Skolegården fungerer som Væksthusets interne dagsbeskæftigelses- og undervisningstilbud. Skolegården tilbyder, ud fra samme grundsyn og pædagogik som botilbuddet, forløb, der tilpasses borgerens funktionsniveau, struktur og opbygningen af genkendelige rutiner, beskæftigelse sammen med et personale, der samarbejder og kommunikerer tæt med borgerens botilbud.
Aktiviteter hos Væksthuset - Om Skolegården
Problemer med at se videoen herover? Klik på ikonet nederst på siden og accepter alle cookies.
Samværs-, aktivitets- og undervisningstilbud
Skolegården startede i 2002, som et undervisningsbaseret socialpædagogisk tilbud, med et udvidet familiesamarbejde og socialpædagogiske aktiviteter.
I dag er viften af tilbud udvidet til at omfatte:
- Dagbehandlingstilbud med et lille undervisningsmiljø for borgere i den undervisningspligtige alder.
- Dagsbeskæftigelse og mentorordning for borgere, der har brug for en specialtilrettet dagsbeskæftigelse og støtte for at klare dagligdagen. Skolegården modtager ligeledes eksterne elever, der kommer fra andre omkringliggende institutioner.
- STU for borgere, der har brug for og har ønske om en 3-årig særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse. Skolegården fungerer som et lille undervisningsmiljø og er en uddannelsesmulighed, for de borgere, der har brug for et undervisnings- og sammenhængende tilbud.
- Særforanstaltninger for borgere, der pga. deres adfærd ikke kan rummes i andre institutioner og botilbud.
Ressourcer og potentialer bringes i spil
Vi anser det som et altafgørende omdrejningspunkt i Skolegårdens udviklingsforløb at få afdækket borgerens behov og ønsker, få deres ressourcer bragt i spil og få muligheden for at benytte kompetencer og potentialer. Borgere hos os har oftest behov for systematisk støtte og vejledning, når de er i beskæftigelse. På den måde kan vi hjælpe med at udfordre og udvikle ud fra den enkeltes funktionsniveau. Vi sætter høje krav til vores pædagogiske og faglige praksis.
Indholdet i Skolegården er opdelt i forskellige linjer, hvilket sikrer alsidighed i mulighederne og en struktureret og genkendelig hverdag, og ligeledes sikrer borgeren aktiv deltagelse både fysisk og mentalt. Vi tilbyder bl.a.beskæftigelse indenfor:
- Landbrug – dyrehold, stald, maskinkørsel
- Gartneri, skov og have
- Butik – kundepleje, service, kassebetjening og ”den gode oplevelse”
- Køkken – hygiejnekursus, varehåndtering, kundeoplevelse
- Håndværk – tømrer, snedker og smed
Alternativ til et forløb på Skolegården kan være en mentorordning aftalt igennem jobcenteret og oftest også i samarbejde med sagsbehandler i socialafdelingen. Borgeren befinder sig oftest i overvejende grad i dagligdagen i gang med en ekstern uddannelse eller et praktikforløb etableret via jobcentret, men har der ud over brug for en personlig støtte og hjælp i dagligdagen og i forbindelse med at løse forskellige praktiske opgaver.